Home » Roulette

Roulette

Roulette är ett anrikt hasardspel som tros ha uppfunnits någongång på 1800-talet. När man spelar Roulette live gör man det vid ett så kallat roulettebord. Bordet består av dels en del där man placerar sina betts. Denna del är platt och har vanligtvis en grön spelduk fäst på ovansidan och på duken finns markeringar och linjer för hur och var man kan lägga sina bett. Andra delen av bordet består av själva roulettehjulet. Det är en stor skål vars insida har en roterande skiva. Skivan har små fack längst med hela ytterkanten och det är i något dessa fack roulettekulan till slut kommer att hamna. När man startar en rouletteomgång så sätter man skivan i snurrning åt ena hållet och roulettekulan i motsattriktning i skålen. Till en början trycker centrifugalkraften kulan mot ytterväggen i skålen men allt eftersom kulan tappar fart och kraft så kommer den falla nedåt mot den roterande skivan där den till slut stannar i ett fack. Nedan finns en liten video som illustrerar hur det hela går till.

Som man ser i videon så finns det också några hinder för kulan halvvägs ned till den roterande skivan. När kulan är på väg ned mot mitten stöter den i något av dessa hinder och får en lite okontrollerbar bana. Den kan även stöta i kanterna får varje fack för att ytterligare försvåra för spelarna att i förväg gissa var kulan kommer att hamna. Skivan som används i videon är från så kallad europeisk eller fransk roulette. Där har skivan 37 fack där de är numrerade från 0 till 36. Där alla fack, förutom fack nr 0, är växelvis svarta eller röda. I Roulette kan man betta på om kulan kommer att hamna i svart eller rött fack. Har man rätt får man dubbla insatsen tillbaka. Det är den gröna nollan som gör att huset har en fördel mot spelarna där eftersom den, statistiskt sett, en gång av 37 inte kommer att hamna på vare sig svart eller röd.

I Roulette är målet att gissa var kulan kommer att hamna och ju svårare din gissning är, desto högre blir vinsten om du gissar rätt. Exempelvis kan du betta på svart eller rött. Det är nästan 50% chans att du har rätt. Vinsten då blir att man får dubbla insatsen tillbaka. Satsar du 50 kronor på rött och vinner så får du 100 kronor tillbaka. Om man istället gissar på ett nummer, tex nummer 10 så får man 35 gånger pengarna tillbaka.

Det finns många olika sätt att betta i roulette. Det är inte bara specifika nummer eller färg man kan gissa på utan det finns sekvenser med sifferföljder, om den ska hamna på en jämn eller ojämn siffra och så vidare. Vill man lära sig mer om Roulette och hur man bettar på det så har CasinoSvenska.se en bra rouletteguide.

Även om huset har en fördel i Roulette så kan man om man är duktig och utnyttjar de möjligheter som finns, tjäna pengar på det. Att veta exakt hur man ska spela och hur man ska utnyttja de erbjudanden som finns är en vital del i att spela vinnande roulette. Läs guiden, och andra guider för att lära dig så mycket som möjligt innan du börjar spela.